HET NIEUWSTEDELIJK

I lost my mom at the supermarket

Sien Vanmaele (Wildcard)

Voor deze voorstelling ging Sien Vanmaele werken in een goedkope supermarktketen. Zo moeder, zo dochter want haar moeder is al levenslang kassierster. Maar op zoek naar het kleine leven kwam ze iets anders tegen. I LOST MY MOM AT THE SUPERMARKET is een eerlijke ode aan het onverwachte. Het is een voorstelling over het verschil tussen gelukzakken en gelukzoekers. Over mamakindjes, werkmensen en ongelukjespoeder. Een supermarkthymne op de beats van Jason Dousselaere & de scanner.

Het nieuwstedelijk gaf haar een wildcard. Met een wildcard ondersteunt Het nieuwstedelijk jonge makers op financieel en artistiek vlak voor de ontwikkeling van een bijzonder idee.

Onderdeel van de lunch en late night voorstellingen bij Het nieuwstedelijk. Een reeks theateravonden die buiten de lijntjes kleurt. Bijzondere vormen (lecture performances, screenings, luisteravonden,…) op ongewone tijdstippen.

van en met Sien Vanmaele & Jason Dousselaere concept en tekst Sien Vanmaele muziek Jason Dousselaere schrijfbegeleiding en coaching Joachim Robbrecht dramaturgisch advies Els Theunis eindregie Adina Macpherson lichtontwerp Lies Van Loock productie Ward De Blick foto Sanne Delcroix promobeeld Thomas Dhanens visagie promobeeld Carolien Wardenier kostuum promobeeld Hannelore Dreher In samenwerking met Het nieuwstedelijk, stad Antwerpen & VIA ZUID met dank aan CC Berchem, De Brakke Grond, KAAP, Zomer van Antwerpen & Mami Izumi

april 2020
Berchem CC Berchem, Berchem Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets LN
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Theater Rotterdam, Tickets

Archief
augustus 2019
LMBGFSTVL (nl), Tickets P
LMBGFSTVL (nl), Tickets
Heerlen Cultura Nova, Heerlen Tickets
Heerlen Cultura Nova, Heerlen Tickets
Heerlen Cultura Nova, Heerlen Tickets
Heerlen Cultura Nova, Heerlen Tickets
  • Uitverkocht *
  • Geannuleerd ×
  • Laatste Tickets !
  • PremièreP
  • Stand Der DingenSD
  • VriendenV
  • GastvoorstellingG
  • LunchvoorstellingLN
  • MatineeM
  • SchoolvoorstellingS

Sien Vanmale

Sien Vanmaele is actrice, theatermaakster en artistiek exhibitionist: ze gunt haar publiek een inkijk in de kleine tragedies van alledag. Voor ieder verhaal dat ze vertelt, kiest ze de meest geschikte vorm. Nu eens een mini-opera, dan weer een food performance of een video-installatie. De rode draad? Haar eigen ervaring. Siens werk twijfelt, zoekt en is pijnlijk persoonlijk, zonder zichzelf te sparen. Zo ging ze voor de food performance > Witlof From Syria koken met Syrische gezinnen, in de hoop zo een brug te slaan tussen de Syrische en Belgische cultuur. Ze heelde het publiek van liefdesverdriet al kokend op houtvuur in Spijs Voor Liefde. Of ze schreef een punk-opera over een stukgelopen relatie met > HOPE SHE WAS WORTH IT. Steeds fragiel, maar tegelijk razend en furieus. Siens werk schreeuwt niets van de daken, maar wil engagement ademen. Over hoe we onszelf vinden in tijden van selfies, Instagram en snelsnelsnel. Over hoe we elkaar vinden in tijden van bomgeroffel, barricaden en feminisme. Over samenkomen en weer loslaten. Over missen en gemist willen worden. Over de liefde en alles behalve die vieze, verachtelijke en vooral vervelende liefde. Voor haar nieuwe voorstelling > I LOST MY MOM AT THE SUPERMARKET treedt Sien in de voetsporen van haar moeder, die al 28 jaar in een goedkope supermarktketen werkt. Ze ging er aan de slag en dacht een wereld aan te treffen die mijlenver van de hare staat. Nu nog de feiten: Sien studeerde in 2016 af aan de Toneelacademie Maastricht als actrice. Daarvoor behaalde ze een bachelor in de Taal-en Letterkunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Siens werk laat zich niet in enkele woorden vatten. Al komt ‘twijfelend, pijnlijk persoonlijk en fragiel, maar furieus’ aardig in de buurt.