HET NIEUWSTEDELIJK

Haroun Sara Vertongen bewerkt Rushdie

Haroun is gebaseerd op Haroun and the sea of stories, het eerste boek dat Salman Rushdie schreef nadat Ayatollah Khomeini een fatwa over hem uitsprak vanwege De duivelsverzen. Het werd een kinderboek over de gevaren van censuur en de kracht van verhalen. Het boek vertelt over de jonge Haroun die zijn vader redde toen die bijna stierf van verdriet. Het is een fantastisch avonturenverhaal met de obligate prinsessen die gered dienen te worden, watergeesten, hopvogels en veel meer.

Haroun is een nieuwe muziektheatervoorstelling van Het nieuwstedelijk over hoe kinderen hun ouders kunnen redden (en omgekeerd). De voorstelling is een hervertelling van het originele verhaal, beïnvloed door slam poetry, spoken word en rap. 

februari 2018
Hasselt Krokusfestival Hasselt / DE NIEUWE ZAAL, Hasselt Tickets P
Hasselt Krokusfestival Hasselt / DE NIEUWE ZAAL, Hasselt Tickets
Antwerpen HETPALEIS, Antwerpen Tickets
Antwerpen HETPALEIS, Antwerpen Tickets
Antwerpen HETPALEIS, Antwerpen Tickets
Antwerpen HETPALEIS, Antwerpen Tickets
maart 2018
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
april 2018
Den Haag Theater aan het Spui, Den Haag Tickets
  • Uitverkocht *
  • Geannuleerd ×
  • Laatste Tickets !
  • PremièreP
  • Stand Der DingenSD
  • VriendenV
  • GastvoorstellingG
  • LunchvoorstellingLN
  • MatineeM
  • SchoolvoorstellingS

Credits

teksbewerking en regie Sara Vertongen
originele tekst Salman Rushdie
spel Jorre Vandenbussche & Khalid Koujili
muziek Gasper Piano
dramaturgie Martine Manten
productie Het nieuwstedelijk
coproductie Krokusfestival & Ntjong 

Meer over Haroun

De voorstelling is gebaseerd op 'Haroun and the sea of stories', het eerste boek dat Salman Rushdie schreef nadat Ayatollah Khomeini een fatwa over hem uitsprak vanwege de Satanische Verzen. Het werd een kinderboek over de gevaren van censuur en de kracht van verhalen. Hij schreef het als belofte aan zijn toen 9 jarige zoon om eindelijk eens een verhaal te schrijven dat hij zou kunnen lezen.

Het hoofdpersonage is een kind, de jonge Haroun, die erin slaagt zijn vader te redden wanneer diens levenskracht (verhalen vertellen) door immens verdriet dreigt op te drogen.

Het is een fantastisch avonturenverhaal met de obligate prinsessen die gered dienen te worden, watergeesten, hopvogels, onze tweede maan en enkele dingen die TI123UL (Te Ingewikkeld zijn om in 123 Uit te Leggen).

Het boek getuigt van een onverzettelijk geloof in de kracht van verbeelding en de noodzaak om ons te verzetten tegen het duister.

De voorstelling is niet enkel een hervertelling van het originele verhaal. Beïnvloed door slam poetry, spoken word en rap wordt ook het standpunt van de vader onderzocht. Sara Vertongen interviewt bovendien ouders en kinderen met vragen als: "Hoe betrek je je kinderen in je eigen ontgoochelingen en verdriet?" en "Welke kleine daden stel je om je ouders te helpen?".

Haroun is een voorstelling voor kinderen én hun ( groot/plus..) ouders. Twee verhaallijnen ontrollen zich op hetzelfde moment, hoe we dat gaan doen is TI123UL.

 

Haroun

Gasper Piano

Het is de eerste keer dat we met de Sloveense muzikant en componist Gasper Piano werken. Je kan zijn werk ontdekken op zijn youtube kanaal