HET NIEUWSTEDELIJK

Tickets

LEUVEN 


Tickets voor voorstellingen in de Grote Zaal in OPEK Leuven kosten 16 euro. Voor voorstellingen in de Kleine Zaal betaal je 12 euro. Jongeren en studenten kunnen genieten van last minute deals en krijgen 50 % korting. Dramastudenten kunnen aan de avondkassa tickets kopen aan 5 euro. 

Voor andere kortingstarieven en reservaties contacteer je 30CC op 30cc.be of 016 30 09 00.

Is een voorstelling uitverkocht? Vaak zijn er last minute toch nog enkele kaarten beschikbaar. Eén uur voor de voorstelling openen we de wachtlijst.

HASSELT


Tickets voor voorstellingen in DE NIEUWE ZAAL in Hasselt kosten 15 euro / 14 euro (65+) / 8 euro (25-). Bestel je meer dan 5 tickets, dan betaal je maar 12 euro per ticket. Je kan enkel online bestellen of aan de zaalkassa.

Een DE NIEUWE ZAAL-kaart kost 50 euro en geeft je recht op vier theatervoorstellingen, twaalf Zebracinema-films of een combinatie.

Ontdek ons aanbod in De Nieuwe Zaal Brochure

GENK


In Genk bestel je tickets via c-minecultuurcentrum.be of bij C-mine bezoekersonthaal op 089 65 44 90.

Speelplekken

OPEK Leuven 


Het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) aan de Vaartkom is onze uitvalsbasis in Leuven. We delen deze culturele hotspot met een zevental andere organisaties. In OPEK bespelen we de Kleine Zaal (75 personen) en de Grote Zaal (196 personen), volledig opgetrokken in strobalen en leem.

OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten
Vaartkom 4 - 3000 Leuven
+32 16 29 55 49
www.opek.be - info@opek.be

TREIN Op tien min. wandelen van station Leuven.
BUS Ringbussen 600 en 601 stoppen om de tien minuten pal voor de deur van OPEK (behalve op zondag).
FIETS In OPEK is een overdekte fietsenstalling en rondom het gebouw zijn er verschillende fietsparkings;
AUTO Om de hoek parkeer je op het Engels Plein in de overdekte parking Vaartkom (3 euro voor de hele nacht tussen 19u en 7u), of met parkeerschijf in de blauwe zone rondom OPEK. 

 

DE NIEUWE ZAAL Hasselt


In januari 2018 opende Het nieuwstedelijk een nieuwe theaterzaal in het hart van Hasselt. Daarvoor werkten we samen met stad Hasselt, hogeschool UC Leuven-Limburg en kunstencentrum Z33. (Lees hier een verslag van de openingsweek.) DE NIEUWE ZAAL is een vlakke vloerzaal met 150 zitjes en een foyer. 

DE NIEUWE ZAAL
Maastrichterstraat 96 - 3500 Hasselt
+32 11 76 54 28
www.denieuwezaal.be - info@denieuwezaal.be 

TREIN Op vijftien min. wandelen van station Hasselt.
BUS De centrumpendel (CP) stopt elke tien minuten op de Grote Markt op 400m van DE NIEUWE ZAAL (behalve op zondag).
AUTO Aan het Kolonel Dusartplein is er een ondergrondse parking. 

Gratis kinderopvang bij matinees

Zondag is familiedag. Dus zorgen we er voor dat je bij onze zondagse matinees met het hele gezin kan komen. In OPEK Leuven zorgen we voor gratis kinderopvang, in De Nieuwe Zaal Hasselt biedt Z33, het huis voor actuele kunst, een fijne workshop aan tijdens de voorstelling. De Matineevoorstellingen starten om 15u00.

Visuele beperking

Het nieuwstedelijk maakt theater voor het oor. Veel van onze voorstellingen zijn daarom erg geschikt voor blinden en slechtzienden. Indien gewenst voorzien we een speciale ontvangst: een halfuur voor aanvang gaan we samen de scène op. Zo krijg je een gevoel van het kader waarbinnen de voorstelling zich afspeelt. Op vertoon van een begeleiderspas mag de begeleider bovendien gratis binnen. Voor voorstellingen in OPEK kan Het nieuwstedelijk vervoer voorzien vanaf het station van Leuven.

Voor- en nagesprekBij onze voorstellingen organiseren we regelmatig inleidingen en nagesprekken, door en met onze makers. In het kader van de Stand der Dingen gaan we nog een stukje verder. Op deze momenten nodigen we sprekers uit, gaan we in debat rond de thematiek uit het stuk, of vertellen de theatermakers over hun voorstelling.


Kom je met een groep / klas / collega's / studentenclub / vereniging / ... naar de voorstelling kijken? En wil je graag meer weten over de voorstelling of een gesprek hebben met de makers? Vraag dan een inleiding of nagesprek. Wij doen dat graag, en bovendien helemaal gratis.

De Stand der Dingen

Het debat eindigt niet als het doek valt. Dan begint het pas. Tijdens deze reeks nagesprekken maken we de Stand der Dingen op na onze voorstellingen. Daarvoor werkt Het nieuwstedelijk samen met hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL). Met specialisten uit alle hoeken van de wetenschap en samenleving en ons publiek diepen we de thema’s in een voorstelling verder uit.

di 2/10 20u15 De Nieuwe Zaal Hasselt nagesprek bij Screen
za 6/10 20u00 OPEK Leuven De Kiezer Beslist + debat over taal en politiek
di 13/11 20u15 De Nieuwe Zaal Hasselt nagesprek bij Gesprek met de regen
do 20/12 22u00 Het nieuwstedelijk nagesprek bij Gesprek met de regen
ma 28/01 21u30 C-mine cultuurcentrum Genk nagesprek bij Esperanto
za 9/02 20u15 De Nieuwe Zaal  Hasselt nagesprek bij Esperanto
do 21/02 20u00 OPEK Leuven nagesprek bij Hybris
di 12/03 20u15 C-mine cultuurcentrum Genk nagesprek bij Hybris
do 14/03 20u00 OPEK Leuven nagesprek bij Esperanto

Boeken / CD's / Strips

Onze theaterteksten worden als tekstboek uitgegeven door De Nieuwe Toneelbibliotheek. Ook de muziek van enkele voorstellingen is op cd verkrijgbaar. We hebben zelfs dvd's, strips en luisterspelen in de aanbieding. Na elke voorstelling poten wij ons winkeltje neer bij de uitgang van de zaal. Kom er vooral eens in snuisteren, wij voorzien je van tekst en uitleg. Zo kan je ook thuis nog genieten van onze voorstellingen. 

 

Scholen

Onze voorstellingen zijn geschikt voor leerlingen uit de derde graad middelbaar en mits een goede voorstelling ook voor jonger. Bij elke voorstelling willen we graag op maat van jouw klas begeleiding materiaal voorzien of een inleiding of nagesprek geven. We hebben zelfs een workshop voor leerkrachten in de aanbieding om met je klas met andere ogen naar een voorstelling te komen kijken. Contacteer ons!

 

Bedrijven

Uw relaties, klanten of medewerkers verwennen en samen iets beleven dat bijblijft? Dat kan bij Het nieuwstedelijk. U nodigt uw gasten uit, wij zorgen voor een fijne omkadering. Het programma van de avond bepalen we in overleg. We kunnen een ontvangst voorzien met inleiding op de voorstelling, een verzorgde receptie achteraf en een meet-and-greet met de artiesten.