HET NIEUWSTEDELIJK

Tickets

LEUVEN

Tickets voor voorstellingen in OPEK Leuven kosten 16 euro. Lunch, Late Night voorstellingen en Trage Suikers kosten 12 euro. Jongeren en studenten kunnen genieten van Last minute deals en krijgen 50 % korting. Dramastudenten kunnen aan de avondkassa ticketjes kopen aan 5 euro. 
Voor andere kortingstarieven en reservaties: www.30cc.be of 016 300 900

Tickets uitverkocht? Vaak zijn er last-minute toch nog enkele kaarten beschikbaar. Eén uur voor de voorstelling openen we de wachtlijst.

HASSELT-GENK

In onze twee andere thuissteden Hasselt en Genk kan je zowel in CCHA als in C-mine cultuurcentrum tickets aankopen voor onze voorstellingen in zowel Hasselt en Genk. 

In Genk bestel je tickets via c-minecultuurcentrum.be of bij C-mine bezoekersonthaal op 089 65 44 90
In Hasselt bestel je tickets via ccha.be of op 011 22 99 33

OPEK Leuven

Uitvalsbasis van het nieuwstedelijk is het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) aan de Leuvense Vaartkom. Een unieke infrastructuur die plaats biedt aan een zevental culturele organisaties. We bespelen er een theaterstudio van (75 personen) én een grote theaterzaal (196 personen) volledig opgetrokken in strobalen en leem. U kan er plaatsnemen in comfortabele veelkleurige zitjes.

OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten
Vaartkom 4 - 3000 Leuven
Tel. +32 16 29 55 49
www.OPEK.be – info@OPEK.be

OPEK is makkelijk bereikbaar te voet, met de fiets en met het openbaar vervoer. Ringbussen 600 en 601 stoppen om de tien minuten pal voor de deur van OPEK (behalve op zondag) en te voet geraak je op tien minuutjes van het station naar OPEK.

In OPEK vind je een overdekte fietsenstalling en ook rondom het gebouw zijn plaatsen voorzien om je fiets achter te laten.

Met de wagen parkeer je om de hoek op het Engels Plein in
de overdekte parking Vaartkom (3 euro voor de hele nacht
tussen 19u en 7u), of met parkeerschijf in de blauwe zone
rondom OPEK.

 

inleiding/nagesprek

Bij onze voorstellingen organiseren we regelmatig inleidingen en nagesprekken, door en met onze makers. In het kader van de Stand der Dingen gaan we nog een stukje verder. Op deze momenten nodigen we sprekers uit, gaan we in debat rond de thematiek uit het stuk, of vertellen de theatermakers over hun voorstelling.

Kom je met een groep / klas / collega's / studentenclub / vereniging / ... naar de voorstelling kijken? En wil je graag meer weten over de voorstelling of een gesprek hebben met de makers? Vraag dan een inleiding of nagesprek. Wij doen dat graag, en bovendien helemaal gratis.

De stand der dingen

De Stand der Dingen is een reeks boeiende gesprekken bij  voorstellingen die stuk voor stuk dicht op de grote levensvragen zitten. Ze gaan over betrokken zijn en toch afstand houden, over twijfelen en toch doorzetten, over afrekenen met het verleden, en over hoop op het goede leven.
We willen als theater en theatermakers in het midden van de stad gaan staan. De theaterruimte in de stad laten uitdeinen tot een gedeelde publieke ruimte. Om even stil te staan en de stand van de dingen op te maken: Hoe sta ik ervoor? Hoe gaat het eigenlijk met ons, met onze gemeenschap? Met de wereld. Kijken of ons iets te doen staat. En wat dan?

We nodigen je hartelijk uit om met ons het gesprek aan te gaan, samen vragen te stellen en voorstellen te doen.

Een project van Het nieuwstedelijk en 30CC, in samenwerking met cie Tartaren, LUCA Drama

Dit project wordt mede gefinancierd door de UC Leuven-Limburg 

Ga naar de site

Scholen

Onze voorstellingen zijn geschikt voor leerlingen uit de derde graad middelbaar en mits een goede voorstelling ook voor jonger. Bij elke voorstelling willen we graag op maat van jouw klas begeleiding materiaal voorzien of een inleiding of nagesprek geven. We hebben zelfs een workshop voor leerkrachten in de aanbieding om met je klas met andere ogen naar een voorstelling te komen kijken. Contacteer ons!

 

Van Matinee tot Late Night

Omdat iedereen een ander ritme heeft, organiseren we ook Matinee, Lunch en Late Night voorstellingen in OPEK Leuven.
De Lunchvoorstelling start telkens om 12u30, de Late Night om 21u30. Op enkele zondagen kan je in OPEK Leuven terecht voor een Matinee met gratis kinderopvang. De Matineevoorstelling start om 15u00.

 

Bedrijven

Uw relaties, klanten of medewerkers verwennen en samen iets beleven dat bijblijft? Dat kan bij Het nieuwstedelijk. U nodigt uw gasten uit, wij zorgen voor een fijne omkadering. Het programma van de avond bepalen we in overleg. We kunnen een ontvangst voorzien met inleiding op de voorstelling, een verzorgde receptie achteraf en een meet-and-greet met de artiesten.

 

Visuele beperking

Het nieuwstedelijk maakt theater voor het oor. Veel van onze voorstellingen zijn daarom erg geschikt voor blinden en slechtzienden. Indien gewenst voorzien we een speciale ontvangst: een halfuur voor aanvang gaan we samen de scène op. Zo krijg je een gevoel van het kader waarbinnen de voorstelling zich afspeelt. Op vertoon van een begeleiderspas mag de begeleider bovendien gratis binnen. Voor voorstellingen in OPEK kan Het nieuwstedelijk vervoer voorzien vanaf het station van Leuven.

 

Boeken / CD's / Strips

Onze theaterteksten worden als tekstboek uitgegeven door De Nieuwe Toneelbibliotheek. Ook de muziek van enkele voorstellingen is op cd verkrijgbaar. We hebben zelfs dvd's, strips en luisterspelen in de aanbieding. Na elke voorstelling poten wij ons winkeltje neer bij de uitgang van de zaal. Kom er vooral eens in snuisteren, wij voorzien je van tekst en uitleg. Zo kan je ook thuis nog genieten van onze voorstellingen.