HET NIEUWSTEDELIJK

De Kiezer Beslist op de Kunstennacht

Dansen op politieke beats

Tijdens de kunstennacht maak je kennis met enkele bijzondere verschijningsvormen van De Kiezer Beslist, de briljante, auditieve middenvinger naar de politieke taal op catchy beats (dixit De Morgen) van theatermaker Adriaan Van Aken en muzikant Joris Caluwaerts (STUFF., Magnus,….). De kiezer Beslist bestaat als podcast, als theatervoorstelling en als spotify album, en ondertussen ook in een versie met dans en in remix.

Om 19u30 en 21u brengen we De Kiezer Beslist samen met urbandanseres Junadry Leocaria. Zij is gespecialiseerd in 'waacking', een dansstijl die geboren is in de LGBT clubscene in LA.

Om 22u laten we het resultaat horen van DKB RMX, een remixwedstrijd voor jong producerstalent. De winnaar van DKB RMX wordt beloond met een prijs van €250 euro (met de steun van Hogeschool UCLL) en zijn/haar remix wordt onderdeel van De Kiezer Beslist, als bonustrack op Spotify.
Wil je zelf deelnemen? Alle info vind je via www.dekiezerbeslist.be

Doorlopend draaien Adriaan Van Aken en Wim De Jaegher 'dansbare audiowerkstukken' en 'verhalende popmuziek'.


19u30 – De Kiezer Beslist met Junadry Leocaria
20u15 – Zebracinema – Leto (6 euro)
21u – De Kiezer Beslist met Junadry Leocaria
22u – DKB RMX

18u-23u dj-set met Adriaan Van Aken en Wim De Jaegher

Onderdeel van het verkiezingskoorts programma van Het nieuwstedelijk. Een maand politiek theater en verdiepend debat in aanloop van de verkiezingen.