HET NIEUWSTEDELIJK

Het nieuwstedelijk staakt voor het klimaat

3 voorstellingen geannuleerd

Op 15 maart staat een wereldwijde klimaatstaking gepland. Het nieuwstedelijk supportert al sinds de start van de acties van Youth For Climate voor de ‘klimaatspijbelaars’. In het verleden verkondigden we bovendien ons engagement in de klimaatzaak al met luide stem. Een engagement dat zelfs al de boodschap in één van onze voorstellingen werd.

Op het ogenblik dat er een appel wordt gedaan om samen een krachtig signaal te geven, vinden we dan ook dat we de daad bij het woord moeten voegen. Na een stevige interne discussie hebben we beslist dat we deze actie duidelijk en ondubbelzinnig willen steunen. De consequentie daarvan is dat we als organisatie op 15 maart het werk neerleggen om zo de medewerkers van Het nieuwstedelijk de kans te geven mee te gaan betogen.
 
Daardoor kunnen 3 geplande voorstellingen niet doorgaan. We annuleren een schoolvoorstelling en een avondvoorstelling van Esperanto in OPEK Leuven en een avondvoorstelling van First Contact in C-mine cultuurcentrum Genk. We herboeken de tickets naar andere voorstellingsmomenten en zoeken naar nieuwe speeldata. De voorstelling First Contact wordt verplaatst naar 3 mei. 

We hopen met onze actie de stem van de klimaatstrijd te versterken. Meer over de geplande acties tijdens Global Strike for Future vind je hier. 
 
Wie samen met ons wilt actievoeren: afspraak om 11uur op Blauwputplein Leuven (aan Hal 5)  of om 13u20 op Bolivarplein aan Brussel Noord.