HET NIEUWSTEDELIJK

seizoensvoorstelling 19-20 in primeur voor De Vrienden

Op artefact Audiostories op zondag 3 maart

Op het Artefactfestival in het STUK organiseren we dit jaar samen met het STUK een heuse AUDIODAG: Artefact Audiostories.  We maken hier een fijne uitstap van met De Vrienden van Het nieuwstedelijk en maken van die gelegenheid gebruik om ons nieuwe seizoen in primeur aan hen voor te stellen. Er komen volgend seizoen weer heel wat mooie voorstellingen aan én we lanceren op Artefact Audio Stories een nieuwe lijn in ons aanbod.

De Vrienden zijn welkom op een brunch tussen 12u en 14u. We starten met de seizoensvoorstelling en luisteren samen naar een set van Rudy Trouvé en Gunter Nagels. Ze maken een parlando-reis langs beat poets en verlaten highways mét vast en zeker een aantal nummers uit CROSSROADS, de muziek die ze maakten voor het interludium van SCREEN.

In de namiddag (14u-18u) is er een performance van mediakunstenaar Stefaan Quix en zijn acht percussionisten (‘het quixtet’). Zij brengen op minimalistische wijze het verhaal van het ontstaan van (muzikale) communicatie. Het publiek, dat centraal zit met de muzikanten rondom, wordt getrakteerd op een ruimtelijk spel van ritme, harmonie en stem.

Collectief SCHIK-lid Siona Houthuys en Berten Vanderbruggen duiken dan weer in het niemandsland tussen theater en audiokunst met No Coincidence, No Story, een voorstelling over toeval waarvoor ze vorig jaar van Het nieuwstedelijk een ‘wildcard’ kregen.

Musarc, het meest avontuurlijke koor van Groot-Brittannië, brengt de Belgische première van Lin Chiwei’s Tape Music, met een meterslange partituur die op ritmische wijze wordt doorgegeven onder de koorleden, en een nieuwe creatie van Greta Eacott op het binnenplein van STUK.

Ten slotte zet de Klankverbond Audio Award een verdienstelijke persoonlijkheid uit het audiolandschap in de bloemetjes.

Ben je al Vriend en nog niet ingeschreven? Stuur dan snel een mail naar vrienden@nieuwstedelijk.be  en verzeker je plaatsje. Wil je Vriend worden en dag met ons meemaken? Lees hier dan meer over hoe vriend worden.

"Gewone" ticketjes kopen voor Artefact Audio Stories kan ook, en wel hier.