HET NIEUWSTEDELIJK

Volontulo.be online

verhalen van vrijwilligers in vluchtelingenkampen

Sinds gisteren staat ons platform volontulo.be online, naar aanleiding van de voorstelling Esperanto.  Volontulo betekent vrijwilliger in het Esperanto, en dat is ook precies voor wie dit platform bedoeld is: want online gingen we op zoek, maar vonden we nergens een plaats waar verhalen van vrijwilligers in vluchtelingenkampen op één plaats te lezen zijn. Daarom ontwikkelden we zelf een platform om deze verhalen te bundelen en stellen jullie graag voor: volontulo.be!

Op dit platform kunnen verhalen gedeeld worden van mensen die vrijwilligerswerk deden, doen of willen doen in binnen-of buitenland, vragen gesteld worden aan mekaar, en onze stiekeme ambitie is om ervoor te zorgen dat vrijwilligers, die in het verleden toevallig in hetzelfde vluchtelingenkamp geholpen hebben, mekaar via deze weg terug kunnen vinden.

Geïnteresseerd? Neem dan gerust een kijkje op volontulo.be, en wie weet lezen wij jouw verhaal er binnenkort!