HET NIEUWSTEDELIJK

Nieuwstedelijk cargobike

ecologischer op weg dankzij de Cronos Groep

Sinds vorige week kan je de Nieuwstedelijk cargobike zien rondrijden. We gebruiken de bakfiets om kleine inkopen te gaan doen: wat technisch materiaal voor het decor dat we aan het bouwen zijn, extra dozen schuimwijn voor een kleine receptie of die vijf dozen drukwerk die we nog op moesten pikken. Inkopen die te groot zijn om even met de (gewone) fiets te doen, maar waarvoor het zonde is om onze vrachtwagen van stal te halen of een cambio-auto te boeken. 

De cargobike werd ons geschoken door de Cronos Groep. De Cronos Groep is een investeerder en incubator in meerdere innovatieve sectoren. Ze wil een katalysator zijn in het vertalen van wetenschappelijk onderzoek rond nieuwe technologieën naar zakelijke oplossingen.

Het nieuwstedelijk probeert zo duurzaam mogelijk om te gaan met vervoer. Zo stimuleren we het gebruik van het openbaar vervoer en hebben we cambio en blue bike abonnementen. Met deze cargobike zetten we weer een mooie stap in de goede richting.