HET NIEUWSTEDELIJK

Limburgse amateurspelers gezocht voor de Jaren

neem deel aan een live theaterjam en gratis workshop

De Jaren is een bijzonder interviewproject van Adriaan Van Aken. We verzamelen al enkele jaren antwoorden op de vraag: "welk jaar herinner je je het best?" Met de antwoorden maakt Adriaan korte speelbare teksten die chronologisch en op muziek gebracht worden tijdens swingende theaterjams. Tijdens het aankomende Landjuweelfestival brengen we een bijzondere versie van het project en hebben we jou nodig!
 
Het landjuweel, het jaarlijkse hoogtepunt van het amateurtheater, strijkt dit jaar neer in C-mine cultuurcentrum in Genk. Tijdens het festival maken we een nieuwe versie van De jaren. We interviewen amateurspelers en brengen De Jaren ook live op scène mét amateurspelers. En jij kan daar bij zijn. Ervaring met dit soort werk is niet nodig. Eerst krijg je een workshop van Adriaan Van Aken en Christophe Aussems over spreken op muziek en daarna maak je samen met een muzikant een spannende theateravond vol spelvreugde. De teksten worden voorgelezen, dus je moet (of kan) je niet voorbereiden.  Wat moet je wel doen? Deelnemen aan de workshop en aan de voorstelling natuurlijk!
 
Concreet:
Workshop: 27 oktober van 14u tot 17u in Zaal 1 van het stadhuis. Adriaan Van Aken en Christophe Aussems zullen je met veel liefde begeleiden.
 
Voorstelling: 3 november van 19u30 tot 20u15. Aansluitend kan je gratis kijken naar de voorstelling REVUE RAVAGE. Er wordt van de spelers verwacht om vroeger aanwezig te zijn voor een soundcheck.
Je kan je alleen of met een groep inschrijven.
 
Wees er wel snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!
Grijp dus je kans om deel uit te maken van Landjuweelfestival 2018 in Genk!
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar secretariaat@opendoek.be