HET NIEUWSTEDELIJK

DE KIEZER BESLIST

podcast online / voorstelling op tournee

De afgelopen maanden verzamelde theater- en audiomaker Adriaan Van Aken 1500 stoplappen en andere platitudes van Vlaamse en Brusselse politici. Stukjes politieke taal, geijkte uitspraken, die altijd terugkomen, bij eender welke politicus, in eender welk debat: 'De kiezer beslist', 'het is een signaal',' dat moeten we aanpakken',...Met deze collectie 'politieke samples' trok Adriaan naar muzikant / componist Joris Caluwaerts (o.a. STUFF.) en samen puurden ze er een audiowerkstuk in zes delen uit dat op 4 oktober, in de directe aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, gelanceerd wordt in de vorm van een podcast en op 6 oktober in première gaat als voorstelling . In het laatste deel neemt temidden de veelheid aan politieke stemmen, finaal een jongeling het woord, een twintiger, die domweg op zoek is naar zijn plek onder de zon, gespeeld door Matthias Van de brul (net afgestudeerd op LUCA DRAMA, was al bij Het nieuwstedelijk te zien in Groupe Diane). 

De podcast is te beluisteren via het podcastkanaal van Het nieuwstedelijk, op alle reguliere podcastapps én op www.dekiezerbeslist.be.

De voorstelling zal te zien zijn op heel wat onverwachte plaatsen: in scholen, bij debatten, op jongerenfestival en als podcast. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, én in aanloop naar de stembusgang in mei.

AVANT PREMIERE VRIJ 5 oktober De Kiezer Beslist als proloog bij het debat van Fietsfront Hasselt in De Nieuwe Zaal Hasselt.

PREMIERE ZAT 6 oktober De Kiezer Beslist + De Stand Der Dingen in OPEK Leuven met een politiek debat op metaniveau over hoe taal ideeën vormt. Met

- journaliste Frieda Van Wijck
- politieke krokodil, master van de onliner, en nog eventjes burgemeester van Leuven Louis Tobback
- Assita Kanko, bijna ex-MR politica,  die nu volop strijdt voor meer vrouwen in de politiek
- Christ'l De Landtsheer, onderzoekster op het vlak van politieke retoriek en voorzitter van de opleiding politieke communicatie aan de Universiteit Antwerpen.

MEER...