HET NIEUWSTEDELIJK

Kareltje vliegt weg na matinee op zondag 29 april

spot Kareltje en win een mooie prijs

We starten vandaag aan de laatste speelreeks van Een ontgoocheling. Na de voorstelling op zondag 29 april maakt Kareltje (als pop met een ballon vol helium als hoofd) zijn laatste reis. Wie hem vindt, krijgt een mooie prijs.

Een ontgoocheling is de bewerking door theatermaker Adriaan Van Aken van de gelijknamige novelle van Willem Elsschot. Het verhaal gaat over Kareltje De Keizer, een jongen met een – letterlijk – groot hoofd.  In de voorstelling wordt Kareltje verbeeld door een zwevende pop met een ballon gevuld met helium als hoofd.

Na de allerlaatste voorstelling in Leuven, op zondag 29 april om 15u vertrekt Kareltje op zijn allerlaatste reis en wordt de ballon symbolisch opgelaten op het Viktor Broosplein voor OPEK. Er zijn die dag ook Havenfeesten aan de Vaartkom, dus Kareltje zal heel wat bekijks krijgen.

We zijn erg benieuwd naar waar de wind Kareltje zal leiden. Wie de ballon vindt, mag niet enkel Kareltje en zijn kleren houden, maar krijgt er bovendien een mooi Vriendenabonnement voor voorstellingen van Het nieuwstedelijk bovenop!

Kaarten voor de voorstellingsreeks zijn nog hier te verkrijgen.

Op de foto: Kareltje werd al even losgelaten na de eerste speelreeks van Een ontgoocheling in het Koninklijk Atheneum in Antwerpen tijdens de Zomer Van Antwerpen 2017. Na de foto werd Kareltje ingehaald met het deskundig weg gephotoshopt touwtje. Zondag 29 april vertrekt hij echt op zijn laatste reis. (Foto: Jurgen Delnaet)