HET NIEUWSTEDELIJK

Genkse en Hasseltse jongeren gezocht voor interviewproject

Wat zijn jouw toekomstverwachtingen?

We zoeken jongeren in Hasselt en Genk die in hun laatste jaar (of bijna in hun laatste jaar) van de middelbare school zitten. We willen hen in februari interviewen over hun toekomstverwachtingen en ontgoochelingen en maken hiermee een audio-project bij onze theatervoorstelling Een ontgoocheling.

Deze voorstelling van Adriaan Van Aken op basis van een roman van Willem Elsschot ging deze zomer in première in het Koninklijk Atheneum Antwerpen. Bij die voorstellingsreeks maakten we een aantal audiowandelingen doorheen die school op basis van soortgelijke vragen aan de leerlingen van die school. Het resultaat kan je hiernaast beluisteren.

In Hasselt focussen we ons op jongeren uit de wijken Runkst, Stationsomgeving en Heilig Hart en tonen we het resultaat in het kader van het project Tournee Locale.

In Genk focussen we ons niet op een bepaalde wijk en kan iedereen meedoen.

Wil je geïnterviewd worden, heb je tips of wil je meer uitleg? Mail dan naar wijzoeken@nieuwstedelijk.be

Wil je zelf de oproep verspreiden? Dat mag! Hieronder vind je een oproep voor Genkse jongeren én een eentje voor Hasseltse.

Oproep Hasselt
Oproep Genk