HET NIEUWSTEDELIJK

Programma Trage Suikers op 25 januari

met o.a. Tom Van Bauwel, Sara Vertongen, Luc Geurts en Louis Tobback

Stijn Devillé zit volop in de schrijffase voor Gesprek met De Regen en laat in zijn artistiek proces kijken tijdens een gevarieerd programma met theater, tekst, muziek, audio en debat.

Stijn Devillé: "Voor de Trage Suikers die ik samenstel komende donderdag in OPEK, heb ik de term Nulpunt als concept naar voren geschoven. Einde en begin. Oud en nieuw. Leven en dood. Alles en niets. Enen en nullen. Alles draait rond inspiratiebronnen voor mijn volgende voorstelling Gesprek met de regen, waarin ouders een kind verliezen en tot een absolute stilstand komen. Een nulpunt. En dan een nieuw begin zoeken. Sara Vertongen en Tom van Bauwel zullen de moeder en de vader spelen. Maar de enen en nullen komen ook terug in de Theorie van het Uitdijende Heelal, beter bekend als de Big Bang, die voor het eerst werd geformuleerd in 1927 door de Leuvense prof. Georges Lemaître. Louis Tobback komt over de notoire Leuvenaar vertellen. Professor Luc Geurts komt dan weer over de enen en nullen vertellen die de regenprinter zullen aansturen, die het decor vormt voor Gesprek met de regen. Aan Masterstudent Matilde Quirynen (LUCA Drama) gaf ik opdracht een kort toneelstuk te schrijven: samen met Matthias Van de Brul brengt ze het voor het eerst voor publiek. Hier zoekt een stel dat steeds naast mekaar schijnt te grijpen naar een nieuw begin. En Astronaute, de band van Myrthe Luyten en Bert Hornikx (u welbekend uit Vuur) nemen dezer dagen een nieuwe plaat op. Ze delen de eerste nummers met u. Van harte welkom."


Donderdag 25 januari om 20u in OPEK Leuven - bestel tickets