HET NIEUWSTEDELIJK

Ga naar Een ontgoocheling tot 26 juli

reacties pers & publiek halfweg

We zijn bijna halfweg in de speelreeks van Een ontgoocheling in het Koninklijk Atheneum  op de Zomer van Antwerpen, en er zijn nog tickets. Acteur Jurgen Delnaet en de muzikanten (Benjamin Boutreur, Joris Caluwaert, Lot Vandekeybus en Tim Coenen) raken steeds meer op elkaar ingespeeld, dus de beste voorstellingen moeten nog komen. Zorg dat je er bij bent! 

Enkele reacties:

 "De acteur pakt de zaal in met zijn subtiele maar beweeglijke spel" -  De Morgen***

"Jurgen Delnaet vindt het juiste evenwicht tussen de zwarte humor en tragiek die het oeuvre van Elsschot kenmerken." - Gazet van Antwerpen

 "De historische locatie van het Atheneum geeft geschiedenis én actualiteit aan elk woord. Vier muzikanten staan in voor de emotionaliteit die de tekst bewust terzijde laat. Korte interventies met kleurige tekstvlaggen of een grote zwevende ballon verrijken Het Nieuwstedelijk met een ongeziene visuele poëzie.
En dan is er nog Delnaet zelf: met één wenkbrauw of één kinderlijk huppeltje haalt hij zoveel meer nuances van tussen de lijnen. Deze vertelling leeft." - De Standaard ***

"Wat een heerlijk idee, om Elsschots zakelijke, droge woorden op muziek te zetten." - Het nieuwsblad****

 De structuur is helder, het verhaal ook en Delnaet speelt - net als de muzikanten - met een aanstekelijke gretigheid, de gretigheid waarmee kinderen op de laatste schooldag voor de zomervakantie naar het uurwerk in het klaslokaal kijken. - Knack***

bezoekers:

 Geweldige voorstelling: een streling voor oor, oog en hart. // wat was dit een voorstelling ! Was op de avant premiere, en was sprakeloos ... zo meesterlijk vertolkt !!! Helemaal in de wolken // het was..... schitterend! Zowel muzikaal als acteurikaal // ...