HET NIEUWSTEDELIJK

Vuur in Regina CaeiliLyceum Dilbeek

laatste voorstelling Vuur van het seizoen

Vuur, de voorstelling die Christophe Aussems maakte over de collegebrand van Berkenbos, is volgende week op een bijzondere locatie te zien. We spelen 30 en 31 mei en 1 juni in de turnzaal van het Lyceum Regina Caeli in Dilbeek. 
Vorig jaar, in de nacht van 16 op 17 november, werden 60 leerlingen van het internaat van het Regina Caeli geëvacueerd nadat er brand was uitgebroken in hun school. De brandweer was snel ter plaatse en het vuur ook snel onder controle. Er raakten gelukkig geen leerlingen gewond.  Mogelijk dankzij de strengere reglementeringen en procedures die na de collegebrand van Berkenbos in 1974 van kracht werden...

Bij de voorstellingen op di 30 mei en do 1 juni geeft Christophe Aussems om 20u een inleiding over het creatieproces.

Bij de voorstelling van wo 31 mei organiseren we een nagesprek met Koen Maertens (klinisch psycholoog en directeur van OSCARE, een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens), Birgit Pille (directrice van het internaat Regina Caeli) en theatermaker Christophe Aussems.

Tickets voor deze voorstelling bestel je bij CC Westrand.

Ook voor de speelreeks in OPEK Leuven van 6 tot 11 juni zijn nog tickets beschikbaar. Die bestel je hier.