HET NIEUWSTEDELIJK

Hörspielpreis der Kriegsblinden voor Screener

Jonge maker Lucas Derycke krijgt belangrijkste Duitse prijs voor hoorspelen

Lucas Derycke krijgt voor zijn audiowerkstuk Screener de Hörspielpreis der KriegsblindenScreener geeft inkijk in het leven van een Internet Content Reviewer die elke dag expliciete video’s bekijkt en filtert voor een bekende videosite. Hij maakte het stuk voor de Duitse omroep WDR en het kreeg eerder al de publieksprijs op het ARD radiofestival. Screener was ook te horen op onze tweede Trage Suikers in OPEK Leuven, begeleid door live tekeningen van Wide Vercnocke . Je kan het audiowerkstuk hier herbeluisteren (helaas zonder ondertitels).

Lucas Derycke werkt een jaar bij Het nieuwstedelijk als Jonge Maker. In september gaat zijn eerste theaterproductie 'Esperanto' in première.