HET NIEUWSTEDELIJK

Het nieuwstedelijk genomineerd voor HR Award

VOKA Limburg reikt Award uit op Dag van de HRM

Het nieuwstedelijk is genomineerd voor de HR Award van VOKA - Kamer van Koophandel Limburg. De award wordt uitgereikt op dinsdag 25 oktober tijdens de Dag van HRM. Tijdens deze themadag voor HR professionals wordt één Limburgse onderneming extra beloond voor haar HR beleid. Naast Het nieuwstedelijk zijn ook Deusjevoo, Yappa en Yontec genomineerd. Vorig jaar won VikingCo de prijs. 

Sprekers van dienst zijn vice-eerste minister Kris Peeters over zijn 10 arbeidsexperimenten, Professor Dirk Buyens heeft het over people- en carrièremanagement. Durabrik CEO Joost Callens getuigt over hoe zijn noordpoolexpeditie hem hielp om zijn bedrijf te leiden.

HR award

Meer over de genomineerden

Deusjevoo (Genk)

Studiobouwer Deusjevoo telt 9 vaste medewerkers en wordt daarnaast ook nog versterkt door zo een 20 freelancers. Dit bedrijf pakt het graag anders aan en omschrijft zichzelf als een organisatie met een hoek af. Dat is te voelen in de atmosfeer en tussen de collega’s onderling. De fun factor neemt een belangrijke plaats in. Ook in hun HR visie. Medewerkers horen bij Deusjevoo een eigen mening en visie te hebben. Flexibiliteit staat centraal en werkt in twee richtingen. “Je krijgt wat je geeft en je geeft wat je krijgt. Onze medewerkers staan elke dag in contact met onze klanten. Zij weten als geen ander wat de markt nodig heeft, welke problemen we moeten oplossen voor onze klanten. Op basis van die info bepalen we de strategie van Deusjevoo.  We nemen onze medewerkers serieus. Dat werknemers ambassadeurs zijn, is voor Deusjevoo geen loze boodschap”, luidt het. 

Het nieuwstedelijk (Hasselt/Genk/LEuven)

Het nieuwstedelijk is een professioneel theaterhuis dat begin 2015 ontstond uit de fusie van het Limburgse theatermakershuis de Queeste en het Leuvense stadsgezelschap Braakland/ZheBilding. Deze schaalvergroting brengt 2x18 jaar aan ervaring, netwerk en middelen samen in een nieuwe dynamische organisatie. Het nieuwstedelijk speelt jaarlijks om en bij de 200 voorstellingen in binnen- en buitenland. Het team bestaat uit 12 vaste medewerkers, 110 freelancers en contractuelen, 13 stagiairs en 27 vrijwilligers. Voor theatervoorstellingen worden mensen gecast. Hierbij wordt niet uitgegaan van functies, maar van talenten en expertises. Dit heeft Het nieuwstedelijk ook doorgetrokken naar hun algemene HR-beleid. Iedereen in de organisatie wordt als een autonome maker beschouwd, met eigen talenten en expertises. “Ieder speelt zijn rol.”

Yappa (Alken)

Yappa bedenkt, bouwt en boost digitale oplossingen die impact hebben op de groei van de klant (KMO’s), de eigen organisatie (yappa), en het individu (de medewerkers). Die medewerkers, dat zijn er zo een 15. Yappa gelooft er steevast in dat wanneer hun mensen in de best mogelijke omstandigheden werken en kunnen groeien. Het bedrijf, de klanten en de medewerkers hier alleen maar beter van worden. Klantgerichtheid, leergierigheid, authenticiteit, betrouwbaarheid en lange termijnsdenken zijn belangrijke waarden die ook door de medewerkers worden uitgestraald. Yappa wil dat hun medewerkers het beste uit zichzelf halen en zaken maken waar ze zelf trots op kunnen zijn op een manier waarop ze trots zijn. “Do the Yappa! Je werkt niet voor Yappa, je bent Yappa. Doe je ding met passie en plezier en je komt geen enkele dag echt werken.”

 

Yontec (Hasselt)

Yontec is actief in industrieel en facilitair onderhoud en stelt 140 mensen te werk. Voor Yontec zijn mensen hun meest dierbare kapitaal. Van de vijf basispijlers waaruit hun strategie is opgebouwd, staat met stip op de eerste plaats: De Yontecfamilie. Strategische beslissingen worden dan ook altijd genomen met personeelswelzijn dat centraal staat. De Yontecfamilie bestaat uit een gezonde mix en het personeelsverloop binnen de onderneming ligt uitzonderlijk laag. Bij de aanwerving staat technische begaafdheid centraal en de organisatie hanteert dan ook een sterk diversiteitsbeleid. Daarnaast staat een vlotte en transparantie communicatie centraal. Zowel van de medewerkers naar het management als omgekeerd. De directie staat tenslotte ook als collega’s tussen de andere medewerkers. Dit zorgt voor een lage drempel om hen te benaderen.