HET NIEUWSTEDELIJK

Theater, Audio en Muziek op Temporary Lane in Hasselt

Bert Horniks & Het nieuwstedelijk present: CLUB BAMSTAT

Het nieuwstedelijk opent zijn seizoen in Hasselt in een pop-up theater in de Bampslaan. Temporary Lane, het innovatieve retail concept van het Hasseltse Comosie, transformeert in september en oktober de Hasseltse stationsbuurt tot BAMSTAT. De Bampslaan en het Stationsplein worden geactiveerd met originele horecaconcepten en pop-up shops en ook in de publieke ruimte worden allerhande ingrepen gedaan. Maar er is meer. We toverden het achterzaaltje van Spijshuis Schoofs (Stationsplein 7) om tot CLUB BAMSTAT en serveren samen met  Bert Hornikx een opwindende mix van muziek, theater en audiowerk.

Astronaute komt na hun topconcert op Pukkelpop met een compleet nieuwe set. De Engelstalige theater/strip/muziek-voorstelling Last Call speelde 20 try-outs op het Edinburgh Fringe festival en komt nu pieken in Hasselt. Rudy Trouvé was nooit zo ontspannen aan het spelen als op zijn recente solotour. "Zwaar maar niet deprimerend, zonder happy end en toch hoopgevend". Het zou op Rudy kunnen slaan, maar het is ook de omschrijving van het hoorspel Gevoelige Mensen. JFJ is de band rond Jonas Frederik Jos, ergens tussen Wilco, Eels, Blitzen Trapper, Ween en Grandaddy. En Ephy is het nieuwe project van Ephraim Cielen, een van die verborgen schatten uit de Antwerpse muziekscene. Beide heren gaan solo. De theatervoorstelling Schroot speelde vorig jaar op de parking van Ford Genk en is nu als audiostuk te horen, mét live het hartverscheurende afscheidslied Ciao Mondeo. Met Meteor Musik, de band rond Tim Geelen, Joeri Wijnants (Fence) en Micha Volders (Fence, Vermin Twins) (en Jaak De Digitale) sluiten we CLUB BAMSTAT met Live Synthesizer Musik. BAM!

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)

do 29 sep    Astronaute
ma 3 okt     Last Call 
di 4 okt     Last Call 
vr 7 okt    Rudy Trouvé + Gevoelige Mensen (audio)
za 22 okt    JFJ (solo) + Ephy (solo)
vr 28 okt    Schroot (audio + live Ciao Mondeo) 
zo 30 okt    Meteor Musik

20u30 - Tickets: 5€ / avondkassa