HET NIEUWSTEDELIJK

Stijn Devillé en Adriaan Van Aken geven feedback in C-mine cultuurcentrum

Schrijflab op week van de Werkplaats

C-takt is de nieuwe naam van de podiumwerkplaats van C-mine cultuurcentrum én Takt Neerpelt, het samengaan van twee werkplaatsen voor (jong) talent. C-takt is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen twee huizen die werken aan een vruchtbare grond voor kunstenaars in Limburg. De twee plekken hebben reeds een behoorlijke reputatie verworven in het Vlaamse, Belgische en internationale cultuurlandschap.

Van 20 tot en met 24 september 2016 organiseert C-takt de Week van de Werkplaats in C-mine cultuurcentrum Genk. In deze week krijg je werk te zien van jonge talenten, van producties die in Genk gemaakt zijn en werk waarbij de werkplaats een rol gespeeld heeft. Naast de afgewerkte producties is er ook work in progress te zien, aanzetten die in de komende maanden afgewerkt en gepresenteerd worden.


Tijdens de week van de werkplaats wordt ook een Schrijflab georganiseerd op 20 & 21 september (10 tot 18 uur).
Twee dagen lang kunnen (theater)-auteurs of mensen met schrijfambities voor theater aan het werk in C-mine. Zij krijgen coaches die hen individueel of in groep van feedback voorzien, een traject uitstippelen voor een ideaal schrijfproces en afspraken maken voor opvolging waar dat nodig blijkt te zijn.

Ben je aan het schrijven of heb je net een theatertekst geschreven, heb je behoefte aan feedback, ben je onzeker over de kwaliteit van je materiaal? Aarzel dan niet en maak gebruik van deze unieke kans om met ervaren schrijvers/makers te praten.

Coaches uit Vlaanderen zijn Stijn Devillé en Adriaan Van Aken (Het nieuwstedelijk). Er wordt ook één of meerdere Nederlandse coaches uitgenodigd.

Inschrijven is gratis en kan via eddie.guldolf@genk.be.