HET NIEUWSTEDELIJK

Stand der Dingen 23.03

Over armoede en kleine heldendaden

Voorstelling:
Heldendaden
Cie Tartaren & LUCA Drama

Heldendaden wordt de eerste samenwerking tussen de Drama-opleiding van LUCA School of Arts en het sociaal-artistieke Compagnie Tartaren. Een dramastudent en een tartaar vormen een duo dat een theatraal concept onderzoekt. Samen bestuderen ze heldendaden die zich afspelen in de hoofden van de mensen. Want voor wie gebeten wordt door het leven, is een kleine mentale daad als snel een heldendaad.

Een nagesprek over kleine helden - over armoede en wat dat met een mens doet met Ides Nicaise, onderzoeker aan het HIVA en gespecialiseerd in armoede en ongelijkheid, Theatermaker Tom Struyf die een ironisch artikel schreef over succes. Met als vraag 'Bestaat het recept voor heldendom?' en kleine helden die elke dag het verschil maken.

Met:

Ides Nicaise: Onderzoeker aan het HIVA en gespecialiseerd in armoede en sociale ongelijkheid.Hij is lid van federale Hoge Raad voor de Werkgelegenheid en voorzitter van het Steunpunt Armoede bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding.

Tom Struyf: Theatermaker die een ironisch artikel schreef over succes. Met als vraag 'Bestaat het recept voor heldendom?'

Wim Oris: Artistiek coördinator bij CIE Tartaren.

I think we all do heroic things, but hero is not a noun, it is a verb.- Robert Downey Jr.

 

Woensdag 23 maart, 20u in OPEK.

Facebookevent