HET NIEUWSTEDELIJK

Klimaatzaak (Stijn Meuris) en NewB bank in nagesprek bij Hoop

Hoopvolle initiatieven aan het woord

Volgende week dinsdag (01.03) spelen we Hoop in ccha. En omdat Hasselt één van onze drie moedersteden is, hebben we wat speciaals in petto. Vooraf om 19u15 wordt Stijn Devillé geïnterviewd door recensent Tuur Devens (al heeft Stijn ook wat vragen voor Tuur...) en na de voorstelling gaan we in dialoog met twee hoopgevende initiatieven. Stijn Meuris praat met ons over De Klimaatzaak en met Dirk Coeckelberg (CEO NewB) gaan we in debat over coöperatief bankieren. Moderator van dienst is Tobias Frenssen van de UCLL. 

Klimaatzaak

Stijn Meuris verliet dolenthousiast de zaal na onze marathonvoorslling van Hebzucht, Angst, Hoop in Leuven. "Nooit eerder een Belgisch stuk gezien dat zo spot-on de klimaatactualiteit in z'n hemd zet. Politieke en economische realiteiten gemengd met harde kritiek op hoe the powers that be ons in de luren leggen. Actueel en fris, schitterende acteerprestaties en live-muziek. Nooit hermetisch en elitair. Verplicht voor iedereen die voelt hoe de polsslag van de samenleving klopt."

Naast muzikant en peter van onze vriendenwerking is Stijn Meuris ook één van de pleitbezorgers van De Klimaatzaak, de organisatie die eind 2014  de Belgische overheden in gebreke stelde  wegens nalatig klimaatbeleid. 

NewB

NewB is een nieuwe coöperatieve bank in oprichting. Het is een baanbrekend initiatief om een nieuwe, eerlijke bank op te richten. De bank zal een coöperatie worden op basis van drie essentiële en gelijkwaardige steunpilaren. Het moet een professionele, coöperatieve en participatieve spaarbank worden. En haar kredieten moeten een motor zijn voor een duurzame economie.

www.ccha.be
www.klimaatzaak.eu
www.newb.coop