HET NIEUWSTEDELIJK

Stand Der Dingen 16.02

Over onze tijd. Een economische en sociale round-up en een hoopvol perspectief.

In december van vorig jaar ging Hoop, het sluitstuk van de trilogie ‘Hebzucht, Angst, Hoop’ bij ons in première. Kers op de taart wordt wellicht de marathonvoorstelling op 14 februari in de Leuvense schouwburg. 

Twee dagen na de marathon, op dinsdag 16 februari om 20u, nodigen we enkele specialisten uit in OPEK en denken en discussiëren we samen met hen.  Over Hebzucht, Angst en Hoop, over het hier en nu, maar ook over de toekomst. Onder begeleiding van moderator Hilde Devoghel buigen we ons over enkele prangende vragen en kwesties.

8 jaar na de kredietcrisis is de economie stilaan weer aan het aantrekken, maar de gevolgen zijn nog altijd zichtbaar en voelbaar. Is er echt iets veranderd in de financiële sector of in het denken over economie?  Hoe groot is de impact in de beleidsbeslissingen die de voorbije jaren en nu genomen werden? Hoe ziet de economische en sociale situatie er vandaag uit? Wat kan anders? Wat moet anders? Hoe kunnen we de werkelijkheid veranderen?

Het nieuwstedelijk nodigt iedereen hartelijk uit om samen te reflecteren, vragen te stellen, stemmen te doen klinken en ideeën op te werpen. Maak samen met ons een stand van zaken op en werp een hoopvolle blik vooruit. Wir schaffen das.

Met: Antoon Van de Velde (decaan HIW KU Leuven, verbonden aan centrum economie en ethiek) en Jos Clijsters (voorzitter RvB Belfius, ondervoorzitter RvB UCLL), Karel Van Acker (KU Leuven, coördinator Leuven Materials Research Centre, voorzitter Plan C, het Vlaams Transistienetwerk Duurzaam Materialenbeheer) en Dirk Vansintjan (coördinator Ecopower)

Moderator: Hilde Devoghel

Dinsdag 16 februari, 20u in OPEK.

Deelname is volledig gratis. Inschrijven doe je via info@nieuwstedelijk.be.