HET NIEUWSTEDELIJK

Shake-speares Sonnets van Zuidpool vervroegd

uniek theaterconcert om 20u ipv 21u30

De voorstelling Shake-Speares Sonnets van Theater Zuidpool peelt op 3 februari niet om 21u30 zoals eerder aangekondigd, maar om 20u. 

"SHAKE-SPEARES SONNETS" presenteert een aantal sonnetten zoals gepubliceerd in de originele uitgave van 1609. Jorgen Cassier zingt en speelt de composities live. Vertrekpunt is het herleiden van de sonnetten tot hun oorspronkelijke vorm van korte liedjes (“sonnetti”), waarin Shakespeare zijn meesterschap toont in de kracht van de spraak en de dictie.

Twee jaar geleden waren Cassier en Theater Zuidpool al te gast in OPEK met hun indrukwekkende Engelstalige muziektheaterversie van Shake-speares Macbeth.

Bestel hier je tickets

“een krachttoer … uitgepuurde zang én de fascinerende animaties op het scherm… Elk sonnet geeft hij een eigen klankkleur. Daarbij zijn de knipogen naar Tom Waits, David Bowie en Lou Reed niet veraf. Toch drukt hij op elke song onmiskenbaar een eigen stempel…  Zo doet Cassier waar hij enkele seizoenen geleden ook bij Macbeth in slaagde: hij laat ons het Engels waarin Shakespeare de schoonste zinnen schreef proeven in de best mogelijke omstandigheden… een intiem concert, met het hart op de tong.” 

Els Van Steenberghe, Knack