HET NIEUWSTEDELIJK

2016 start met trilogie in OPEK Leuven

van 5 tot 10 januari

Eind november ging de voorstelling 'Hoop' in première in OPEK Leuven. Het slotstuk van de trilogie Hebzucht, Angst, Hoop is, net als zijn voorgangers,  een schot in de roos. In januari en februari is de volledige trilogie te zien in Leuven, Gent en Antwerpen.

In Hoop zoekt schrijver/regisseur Stijn Devillé naar hoopvolle perspectieven uit de economische en ecologische crisis en doet een uitgesproken appel tot actie. De voorstelling ging - toevallig-  in première tijdens de klimaattop van Parijs en trapte zo de tijd op de staart. Tijdens de premièrereeks kwamen heel wat politici kijken. Mohammed Ridouani, Leuvens schepen voor leefmilieu, en troonopvolger van Louis Tobback bij de Leuvense SP-A, lanceerde een week nadat hij de voorstelling had gezien het idee voor een coöperatieve windenergiebedrijf in Leuven. Een idee dat rechtsreeks uit de voorstelling geplukt leek. De drie dagen van de premièrereeks waren allen uitverkocht en eindigden telkens op een staande ovatie. Tijdens de voorstelling weerklonk regelmatig een open doekje. De voorstelling raakt duidelijk een snaar.

Hoop is de opvolger van Hebzucht uit 2012 en Angst uit 2014. Hebzucht vertelt de klassieke rise and fall van een imperium. Maar aan het eind van deze tragedie gaan de personages niet dood. Ze cashen hun geld en zoeken dekking in de plooien van de geschiedenis. 

Angst start, waar Hebzucht eindigt. Het blikt weg van de financiële wereld en zoomt in op de rest van onze samenleving. De angst die om zich heen grijpt op de beurzen, in de politieke hoofdkwartieren, de kabinetten, de commissies. Maar ook de angst van vele mensen in de straten in de Europese steden. 

In januari spelen we de volledige trilogie in OPEK Leuven. Daarna reizen we naar NTGent en 30 CC Schouwburg Leuven en als laatste doen we Monty in Antwerpen aan. 

trailer Marathon

meer info


Speeldata
--------------

05.01 Hebzucht......OPEK Leuven (20u)
06.01 Hebzucht......OPEK Leuven (20u)
07.01 Angst.........OPEK Leuven (20u)
08.01 Angst.........OPEK Leuven (20u)
09.01 Hoop..........OPEK Leuven (20u)
10.01 Hoop..........OPEK Leuven (15u)

05.02 Hebzucht......NTGent (20u)
06.02 Angst.........NTGent (16u30)
06.02 Hoop..........NTGent (20u)

11.02 Hebzucht......30CC/Schouwburg Leuven (20u)
12.02 Angst.........30CC/Schouwburg Leuven (20u)
13.02 Hoop..........30CC/Schouwburg Leuven (20u)
14.02 Marathon......30CC/Schouwburg Leuven (14u)

06.03 Marathon......Monty Antwerpen  (14u - ook tickets voor afzonderlijke voorstellingen)