HET NIEUWSTEDELIJK

Videoconcert Walter Verdin en Matchume Zango

3 september in OPEK Leuven

Nog een project dat we graag ondersteunen is Timbilia Tracks van Walter Verdin en Matchume Zango. Binnenkort gaat Leni & Susan, met videowerk van Walter Verdin weer op tournee, maar wie ander werk van Walter Verdin wil ontdekken moet op 3 september in OPEK in Leuven zijn. 
 
Het videoconcert Timbila Tracks is een audiovisueel patchwork van traditionele en hedendaagse Afrikaanse muziek vertrekkende van video-opnames die Walter Verdin sinds 2005 in Mozambique maakte. Beeld en geluid komen samen in een multidisciplinair en intercultureel concert. Timbila Tracks dompelt je via muziek en beelden onder in de warme kleuren en geluiden van Mozambique. 

De livemuziek op het videoconcert Timbila Tracks wordt solo uitgevoerd door Matchume Zango, een jonge Chopi die zowel traditionele als hedendaagse percussie-instrumenten bespeelt. Walter Verdin leerde hem kennen tijdens zijn eerste reis naar Mozambique. Met het project willen Matchume en Walter op een artistieke wijze de muzikale traditie van de Chopi bewaren en actualiseren door ze te confronteren met nieuwe technologieën en hedendaagse Afrikaanse en westerse muziek. Timbila Tracks is geen traditioneel concert maar een creatieve confrontatie tussen twee kunstenaars uit twee verschillende culturen, elk met zijn eigen artistieke praktijk en disciplines. De synergie die daardoor ontstaat, zet de deur open naar de wereld en naar de toekomst.

Timbila Tracks
Matchume Zango, Walter Verdin
OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten, Vaartkom 4, 3000 Leuven
do 03/09/15 van 20:30 tot 22:00
Prijs€ 12 (voorverkoop 10 € (Wereldcafé.coop, Joris Helleputteplein 2, Leuven)
Meer info op de website van Videolepsia
 
Timbila Tracks in OPEK is een organisatie van Videolepsia in samenwerking met Afrika Filmfestival en met de steun van Amigos de Moçambique, Het nieuwstedelijk, OPEK en de stad Leuven.