HET NIEUWSTEDELIJK

TOUR x Brom Tok LIVE

12 september in Hasselt

We steunen met het nieuwstedelijk graag projecten waarmee we verwantschap voelen. Op 12 september kan je naar zo'n project gaan kijken in Hasselt: Happy Birthday Philicorda / Rest In Peace Kid Baltan van TOUR x Brom Tok. TOUR is het muzikale alter ego van Stijn Segers (die ook de vormgeving van Het nieuwstedelijk heeft ontwikkeld) en Brom Tok is één van de vele gedaantes van Bert Hornikx (die je dit jaar ook ziet of hoort in Water & Vuur, Schroot en Hoop).

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de Philicordia  (één van de eerste electronische orgels voor de massa - geproduceerd in Philips Hasselt) en als eerbetoon aan Kid Baltan (pseudoniem van Dick Raaijmakers -één van de pioniers van de electronische muziek) gingen zen aan de slag met de Philicorda. In de maand augustus werkten ze aan een aantal muziekstukken met de Philicorda als enige geluidsbron. Ze zetten hun muzieklaboratorium op in een goed bewaarde hal op de oude site van Philips in Kiewit, Hasselt. Vroeger produceerden ze er de luidsprekers van Philips, na de omvorming van de site tot Corda Campus (verwijzend naar de Philicorda) werd de ruimte omgedoopt tot Philicordazaal. 

Op zaterdag 12 september om 20u30 kan je lomen luisteren naar het resultaat. De muzikanten maken dan een live opname van hun experimenten. Deze opname zal de basis vormen voor een album dat in 2016 verschijnt.

Happy Birthday Philicorda / Rest In Peace Kid Baltan
TOUR x Brom Tok LIVE
Zaterdag 12.9.2015, 20:30
Corda Campus
Kempische Steenweg 293/16
3500 Hasselt
 
In samenwerking met Het Nieuwstedelijk, Corda Campus en CCHA.