HET NIEUWSTEDELIJK

Foto's Katrijn Van Giel in De Standaard

Unieke reportage over 'het nieuwstedelijke' in Leuven, Hasselt en Genk

Voor de start van Het nieuwstedelijk vroegen we aan fotografe Katrijn Van Giel om een fotoreportage te maken over 'het nieuwstedelijke' in Leuven, Hasselt en Genk. Ze maakte beelden in de stationsomgevingen van die steden. Een stationsomgeving is een microkosmos waarin alle aspecten van de stad samen komen. Je voelt er de ambities en de problemen van de stad. Je ziet er de mensen van een stad: de inwoners en de gebruikers, de aankomers en de vertrekkers.
Al de beelden samen vormen een portret van een nieuwstedelijk gebied. Een gebied waarin ook de ‘grote’ problemenin de ‘kleine’ steden opduiken en ‘kleine’ mensen samen ‘grote’ steden maken.

Katrijn is persfotografe en werkt voor o.a. De Standaard en NRC Handelsblad. De beelden zijn vandaag in de reeks Ooggetuige in  De Standaard te zien. De foto"s duiken dit jaar op in de campagnes bij onze voorstellingen, op onze website en in de stad.